Grym sol längtan bekämpas med onödigt intellektuella/preto aktiviteter

För att min förtrycka kropps bultande längtan efter sol och värme ägnar jag mig åt diverse trevliga små aktiviteter. Är man arbetslös så kan man i alla fall passa på att samla vuxenpoäng, bara att vara inskriven hos arbetsförmedlingen måste ju generera minst en halv poäng. Idag efter att ha käkat lunch på Vurma med Anna så tog Nina och jag sällskap till Fridhemsplan där jag efter ha sagt hej då till Nina, så började vuxenpoängssamlandet (???, efter min tid i England gör sammansatta ord mig mer förvirrad än någonsin!) med att jag storhandlade på pris extra och sen åkte hela vägen hem till Söder med mina kassar. Väl hemma packade jag upp mina kassar av bl.a. vetekli, dinkelmjöl och broccoli. Sen har jag  ägnat kvällen åt att  baka grovt matbröd och att  mysa i soffan med mina nya tofflor.

Morgondagens schema är även den helt i linje med inläggstiteln. Först ska jag besöka riksdagen där jag från kammarens åhörarläktare ska lyssna på årets första partiledardebatt innan jag på väg till blodcentralen åker och lämnar in mina nya stövlar hos skomakaren för att klackas om. Väl på blodcentralen ska jag lämna ifrån mig ca 10%/4.5 dl av mitt mycket eftertraktade blod till bättre behövande, innan jag ska träffa Mia och uppdatera mig lite om förhållandena på mitt kära Kungsholmen.  Sen bär det av hem igen för någonsorts mellanmål eller dylik innan jag ska gå på veckans ungdomsmässa i Katarina kyrka.

Som sagt är det coola kidsen grymt avundsjuka på min hippa livsstil.

Ska försöka skriva imorn och berätta om hur det gick med alla planer.

Klart slut.

Ps. Nu kom tidningen.

Längtar efter egen vrå

Idag har jag surfat runt efter lägenheter och hittat en etta på kungsholmen som vore helt perfekt! Men tyvärr så måste jag ju vänta några månader tills mina små jobb ordnat sig och börjat hosta fram cash innan jag har råd att flytta å då lär den ju tyvärr redan vara uthyrd till nån preto socionomstuderane brud från sundsvall. Visst e det typiskt att man alltid ska ha så taskig timming?

Hört på Designtorget

Två killar i 20 års åldern kommer in på Designtorget. Kille 1 är välklädd och kille 2 ser mer casual ut.

Kille 1 – utbildande: “… om man lagar mat tillsammas blir det billigare”

Kille 2 – lyssnar men inte så intresserad: “mmm”

Kille 1 – super seriös: “det är bara så, köper man storpack BLIR det billigare!”

De var bara så klockrent. En riktig tant diskussion.

Att göra lista:

  • Besöka KB – har verkligen saknat kungliga under mitt lilla äventyr
  • Träffa Mia – måste dok få tag på henne först, tror hon e bortrest
  • Besöka KG – har faktiskt saknat stället sjukt mycket
  • Skaffa ett heltids jobb/flera jobb som passar bra ihop – e på väg men vill gärna ha hjälp
  • Planera in middag med Agnes
  • Hitta en egen lägenhet – med inflyttning så fort jag har råd att betala hyran

Mörk och vacker

Tidigare ikväll såg jag Vit Oleander på tv och slogs så totalt av hur underbart vacker den var. Flickan i filmen spelas av en skådespelare som heter Alison Lohman och hon är helt fantastisk! Hon porträtterar flickans hård och sårbarhet så precist att det är inte är klokt.
Definitivt veckans film tips!