Snart flytta!

Ja som jag nämnde i ett tidigare inlägg är det ju snart flyttdags och det ska bli super kul! Va och tittade på mitt rum igår som va jätte fint och träffade dessutom några av min nya grannar som verkade jätte trevliga. Korridoren ska tydligen va riktigt duktiga på att städa och verkar sociala så det ska bli jätte kul att lära känna dem med.

Men som den inredningstönt jag ju är (köper hellre Allt i hemmet än Cosom) så är nått av det bästa med att flytta att man får chansen att göra om total, flytta runt möbler, planera, fixa, trixa och leka tills det blir precis som man vill ha det. Så de senaste dagar/veckorna har jag surfat runt en hel del på lite olicka inredningssajter så nu tänkte jag lägga upp lite fina inspirationsbilder. Var så goda och njut!

hall

tavlor

jordglob

prylar

sovrum text

tavlor

hyllor

dekoration

fönster

fondvägg i hylla

hylla

loppis fynd

badrum

viktorianskt

sängbord

hylla

anslagstavla

dekoration

handfat

dekoration

Ååå det ska bli så kul att få packa upp alla mina saker och fixa i ordning! Ska bli kul att kunna lägga upp lite bilder på mitt egna fina rum. Nej nu hoppas jag bara på gott om julklapps pengar eller vinst på en trisslott så jag får lite mer cash till inredningsbudgeten!

Dags för lite nya listor…

5 bästa sakerna jag upptäckt med/i Uppsala hittills:

  • Det går att cykla/gå överallt
  • Det är jätte billigt på nationerna (höll på att sätta i halsen i går när jag såg att en Hardcore kostar 60kr!!!!
    på krogen kommer aldrig kunna gå ut i sthlm igen!)
  • Min blivande korridor verkar jätte trevlig
  • Underbara nya vänner
  • Unitas

5 saker jag vill ha till mitt nya rum:

  • gamla fina burkar, ramar och ljushållare
  • massor med ljus
  • fina gröna växter
  • en mysig matta
  • och massor med trevligt besök

10 saker jag önskar mig i julklapp:

  • present kort på ikea
  • psalmbok (ny)
  • en äppelgrön marimekko skål
  • pengar
  • fina säng kläder
  • underkläder
  • vackra gamla plåtburkar och ramar
  • blockljus
  • vackra gamla saker/bilder gärna med släktanknytning
  • en resa
  • kärlek

Söndagsmorgon

Idag ställde vi tillbaka klockorna så det känns jätte bra att jag redan har käkat frukost i sängen och myst och klockan är bara tjugo i tolv! Kanske hinner tvätta idag i alla fall.

Nämen det har varit en bra vecka. På måndag hade vi tenta som jag tror i alla fall gick helt ok. Sen på kvällen efter hade vi tenta fest som sen ledde till efterfest som ledde till lång promenad hem och dan efter började vi inte tills två. Så på tisdagen kändes det som veckan började om så det blev lite av en chock när veckan tog slut redan på det som kändes som torsdag.

Men men med undantag för att jag insett hur dyrt det är att hyra flyttbil så har det varit en riktigt trevlig vecka. Jag har inte pluggat ett dugg däremot har jag varit på bio två gånger! Först i fredags såg jag UPP i 3D med Fredrik och Jimmy vilket va väldigt trevligt. Sen i går träffade jag Pia och gick en sväng på stan innan vi gick och såg Flickan som lekte med elden, den andra filmen i Stieg Larssons Millenium trilogi. Tyvärr va jag rätt trött men Noomi Rapace va fantastisk som vanligt så det vägde upp starkt.
UPP 3D

Flickan som lekte med elden

Utöver underhållningsfronten som även hade starka pysselinslag så har kyrkomötet i veckan beslutat att även samkönade par får gifta sig i kyrkan! Ett beslut som även om det såklart kan ha splittrande konsekvenser jag ser som otroligt glädjande! Jag hade nog känt mig väldigt splittrad kring min önskan att jobba i kyrkan om det hade blivit ett nej, men nu blev det ja med ca 70% så det känns riktigt bra även om jag kan tycka att fler bord va för!

Gay marriage

För min del är ju kyrkans viktigaste uppgift att spridda kärleksbudet och det är detta beslut har en avgörande roll i att visa att kyrkan är en plats av kärlek till för alla! I mitt sökande efter bilden ovan snubblade jag även över kommande bild som jag tycker va riktigt fin.

Bilden är tagen av Urshtarx och ni kan se mer av hennes verk på http://urshastarx.deviantart.com/

Bilden är tagen av Urshtarx och ni kan se mer av hennes verk på http://urshastarx.deviantart.com/

Har surfat runt lite på Deviantart.com där även Fredrik har en del av sina bilder. Eventuellt kommer några av dem dyka upp här men vi får se, de är i alla fall otroligt vackra.

Tiden flyger förbi

Insåg igår kväll att det gått hela två månader sen jag sist skrev här! Då var hela jag fylld av stress och oro, så det är med glädje jag meddelar att det blev värre innan det blev bättre men det blev bättre. Mycket bättre!

Just nu sitter jag i min första bostadslösning, sovrummet i 3an som jag nu i snart 1½ månad delat med en tjej som heter Ida medan hennes pojkvän är i Rwanda och skriver C-uppsats. Eftersom detta va en tillfällig lösning Thomas kommer nämligen hem om sisådär 4 veckor men som det ofta är så fort det släpper så brister dammen! Två veckor efter jag flyttade in här hos Ida så va det dags för reccegasquen på ÖG (mer om nationsval strax) där jag i bostadslotteriet lyckades vinna mig ett korridorsrum med eget badrum precis bredvid bästa ICAn! Mina glädje skrik har tydligen satt spår i många (:

Ja men som ny student va det en hel del annat man också oroade sig för men det har faktiskt gått riktigt bra. Jag har träffat underbara människor, fått en super trevlig fadder som bjuder mig på fest och lånar ut massor av kurslitteratur (resten har jag lyckats låna så hittills har jag bara köpt en bok och de va i andrahand!), fått hit min cykel och skaffat fin fina lampor till den (även om jag lyckats få punka men nu är den lagad), hittat en jätte rolig gospelkör att sjunga i, en mässa och ett alternativ till KU att gå på, pengarna räcker och kursarna är super trevliga (även om det som alltid finns några oddjobs)! Så just känns det riktigt riktigt bra! Jag trivs verkligen i Uppsala och det känns som om jag både fått en rutin och hittat ett sammanhang och det är så sjuk skönt! Visst ska det bli lite nervöst att flytta nästa helg man vet ju inte på förhand hur dem man ska bo med är men samtidigt ska jag få nått som är mitt alldeles egna! Och visst är skolan annorlunda från England men precis på det sättet jag önskade mig! Folk vågar prata och tentorna är begripliga. Vi har faktiskt redan hunnit skriva 2 av teminens 5 tentor och det gick iaf riktigt bra på den först. Så det va jätte kul, hoppas bara att det håller i sig terminen ut!

Aja nu måste jag spring ska hinna borsta tänderna innan jag ska cykla bort till dagens föreläsning. Det är Gösta så det vill man inte missa, det kanske blir strupsång idag igen!
Ha de gött, så ses vi snart för mer nations info, det glömde jag ju.