Var är kärleken?

Varför har vi kristna så svårt för att bete oss kristet? Varför hjälper vi inte varandra? Varför handlar det så mycket om prestige och att upprätthålla en bild utåt? Vad är det som får en att mota bort ett syskon i Kristus istället för att erbjuda sin hjälp eller fråga hur det är? Ibland blir jag bara så trött.  Var är tålamodet? Var är självinsikten?  Var är kärleken?

4 thoughts on “Var är kärleken?

  1. Jag vill inte säga “därför att”, men jag tror verkligen att jag har svaret. Jag är så jävla inbiten som socialpsykolog.
    För att kristen är något man strävat efter att bli. Man blir nog aldrig kristen, iallafall inte utifrån vad jag tror. Jag menar, jag tror inte på Jeebus och så, men jag tror att alla religioner har något gemensamt och det är det jag talar för nu.
    Vi, som människor, kan bara ge vårt bästa. Jag VET att du gör ditt bästa. Jag har såkallat empiriska fakta för det (fastän de är subjektiva).
    Jag tänker mig att varje människa är skapade utifrån n å g o t. Vad detta “något” är spelar ingen roll för mig faktiskt. Men jag vet att vi människor har principer, regler, formationer och fantiastisk information att gå efter som människor. När våra intuitioner och sociala skills blandas händer något mystiskt: man måste väga mellan saker och ting. Du kanske tror att kristendomen är objektiv Hanner. Så är det inte. Kristi ord kan tolkas på många sätt. Det roliga är att hur sjukt man än tolkar det (Westboro Baptist Church), är det lika vackert. Du ser allt jag ser, hoppas jag.

    • Jag tror också att det ligger mycket i det du säger! Här kommer mitt något mindre akademiska svar, tack för att du finns.

      Ja, vi är bara människor och jag vet ju att den perfektion jag ber om är ouppnåeligt men ibland förstår jag inte hur folk/jag tänker. Svaret lär ju vara inte alls. Det var kanske inte just den här personens/min dag den dagen. Problemet är väl att jag vill. Jag vill att vi ska lyckas, jag vill att vi ska sluta såra varandra och jag vill att kärleken ska vinna. Jag vet ju att vi kan, och då är det så frustrerande när vi inte lyckas.
      Kärleken vinner ju i det stora hela men jag vill så gärna se det här och nu!

Leave a comment