Världens bästa syster eller?

Idag kom som planerat Pappa och lillebror på besök. De blev jättetrevligt och lyckat.

Först va vi hemma och då fick brorsan sin present, nämligen… wait for it…
Ett Thomas the Tank Engine lok till sin tågbana!

Kanske inte så coolt tänker du men det är bara för att du inte är en engelskspråkig 2½ åring! Så efter det var jag lugnt världens bästa syster.

Sen gick vi en sväng till Vasaparken och lekte lite  innan de var dags för lunch på Café Linne Hörnan. Där Liam jobbade hårt med att charma ALLA!

(som vanligt)  (:

 

 

 

 

 

Besök imorgon

Imorn kommer min lillebror, också känd som världens sötaste unge (se bevis ovan), och min pappa till Uppsala och hälsar på vilket ska bli jätteroligt. Har köpt en present till  lillbrorsan som jag hoppas han ska gilla (i enlighet med min egna policy är den rent officiellt från mig och min syrra, på så sätt slipper vi tävla :P).

Har ni tur så lägger jag upp en bild imorn.

Egentligen skulle jag ha varit ministrant i Helga imorn, och hade tänkt att då  kunde de komma efter  det och vara här på eftermiddagen. Men eftersom min lillebror behöver sova middag och pappa inte riktigt fattar det här med att jag som kristen går i kyrkan på söndagar och att det är kl 11 så fick jag ringa en av mina ministrant kollegor och byta. Det gick i och för sig bra men de är bara lite typiskt att han inte riktigt fattar att kyrkan är viktig. Men det kanske är mer mitt fel för att jag inte lyckas förklara ordentligt. Men imorn kanske jag kan försöka visa dem.

Men det betyder också att för att få gå i kyrkan imorn så får jag (för att Uppsala är en konservativ liten by) gå upp halv åtta på morgonen för att hinna till den tidiga mässan i domkyrkan.

Men men nu ska jag skypea med Anna.

Ha de gott!

Nostalgi

Min ledarkollega Stina la just upp lite nostalgi bilder på Facebook och jag måste bara dela med mig av den här!

Det känns lite knäppt att det bara är datum stämpeln som avslöjar att den här bilden inte är tagen i somras utan närmare bestämt för sex år sen!

Disiplin

Sitter vi datorn under min 20 minuters paus. Har hemma helg med tema disciplin och mys så igår va det spel kväll och nu är det plugg som gäller. Är rätt dålig på att plugga ordentligt så nu tänkte jag att when all else fails go back to the start. Så nu gör jag som i grund skolan 40min plugg följt av 20min paus sen 40min plugg osv. Tror att de kan vara ett bra system. Och just nu är det rätt spännande så då blev de 50min plugg innan pausen.

Känner mig rätt duktig och det är så skönt att för en gång skull inte bara ha dåligt samvete över plugget utan faktiskt kunna säga att jag gör de jag ska!

Förhoppningsvis ska de orka hålla i sig, till kvällen. Då ska jag ta en längre paus och göra Chili con carne vilket ska bli kul. Faktiskt första gången jag köper köttfärs på över ett år! Vet inte riktigt va som hände jag som är en hejare på köttfärssås.

Nej nu ringer larmet, dags att ge sig av tillbaka till 1740 talet och herrnhutismen.

Lycka till med dagens upptåg!

Kommentarer och Bezzerwizzrar

Hej på er ni godhjärtade själar som läser dessa små tankar som jag emellan åt orkar få ner i datorn.

Tänkte mest skicka ut en lite uppmaning i cyberrymden om att ni jättegärna får kommentera mina små tankar eller länka till era egna tanke-ansamlingar.

 

Annars så ska jag genomföra ett litet socialt eller kanske mer närmiljös orienterat experiment så från kl typ 15 i eftermiddags (torsdag) tills kl 09:45 på söndag ska jag inte lämna min korridor. Tänkte att det kan bli en spännande omväxling från att inte befinna mig på samma ställe i mer än ca 24 timmar. (med undantag då ibland för längre stunder på norrby) Det är nog allvarligt menat otroloigt länge sedan jag spenderade mer än 18-24 timmar hemma hos mig själv!

Så idag har jag köpt den mat som jag behöver och tänker nu vara hemma!

Ikväll kommer några vänner över och spelar Bezzerwizzer och sen ska jag bara vara hemma och plugga och ta de lugnt. Ska bli väldigt skönt faktiskt. Bara vara i sin egen sfär.

Nej nu är de dags att fixa dip och äta lite!

Ha de gött och ta tillfället i akt att babbla lite i kommentars fältet!

/H

Stressapati

Ett eget uttyrck jag har när det är så mycket att man inte ens kan förmå sig att börja.

Där är jag som tur inte nu, nu är jag mer fast i framtiden för att riktigt vara här och nu och det känns som om dagarna bara glider förbi runt mig och i en slowmotion vindtunnel.

Det mesta går bra och världen känns glad och vacker. Visst finns det orosmoln också en vän som inte mår riktigt hundra, och annalkande muntor. Men det funkar.

För min del handlar det mycket om ekonomi, jag mår alltid mycket sämre när jag har ont om pengar inte på ett “va tråkigt att jag inte har råd sett” utan mer på principiellt plan. Jag vill klara mig själv och ha kontroll och att vara utan pengar får mig att känna mig oansvarig och kontrolllös.

Men nu ser ekonomi iaf helt ok ut och jag har kontroll över våren. Det känns tryggt och bra.

Idag ska jag lämna in en massa stipendieansökningar så med lite tur kanske även sommaren kan bli lugn och skön.

Nej nu ska jag ge mig av till Marcus för att skriva ut det sista.

Tack för er tid.

H

Solen strålar in och tiden är ljus som rummet

Ligger i sängen hos Marcus. Han andas tyst och rummet är svalt och helt stilla. Förmiddagsljuset flyter in ovanför rullgardinen.

Han är så vacker när han sover, vaknar till, somnar om.

Idag ska jag åka till IKEA. För nu är jag äntligen färdig med Luther boken vilket betyder att de kunde registrera mig på min C-kurs så nu har jag äntligen fått cash av CSN!!!
Så nu håller jag på och ska göra allt de där jag inte haft pengar till. Så igår bokade jag biljetter för att åka och hälsa på en av mina bästa vänner, Anna i wait for it… Wait for it… NEW YORK!!!! Ska bli så kul jag åker den 15/3-26/3 så de är tio dagar av awesomeness som ska planeras. Så jag ska göra lite online research nu i veckan mellan läspassen. Har en hel del att göra på den fronten men idag blir de som sagt IKEA, jag ska köpa en ram till bilden jag köpte på Fotografiska. (finns i ett tidigare inlägg om ni vill se den) sen så blir de en papperskorg till mig, en tvättkorg till Marcus och säkert en massa annat joks.

Sen i veckan ska de bli nya jeans, ett par jobbskor, lite kläder och ev ett par vår skor. Vi får se har lite presentkort och så. Sen ska jag bara spara pengar till NY!!

Shit de känns lite knäppt att jag faktiskt ska åka och om 25 dar! Crazy men ab fab!

Nej nu ska jag fortsätta njuta av morgonen, snart är de frukost dags.

Mycket roligt och en sväng Florence Nightingale

Länge sen sist som vanligt men en hel del kul att berätta för ovanlighetens skull. För dem av er som inte lagt märke till detta så brukar jag återfalla i bloggandet när livet inte är så kul, men nu är detta icke fallet!’

Har idag muntat en bok som jag haft släpande i evigheter och klarat detta galant så nu är jag äntligen registrerad på C kursen som jag läser vilket i sin tur betyder att jag ska få tolv papp av CSN på fredag!!! Detta ska då firas med att boka biljetter till NY för att hälsa på min kompis Anna i slutet av mars. Hon har pluggat i NY i fyra år nu och slutar till sommaren så nu är det verkligen på tiden att jag pallrar mig ditt!

Annars så känns det jätte skönt att för tillfället bara ha en uppgift framför mig, att läsa kyrkohistorie-band! De är sex stycken, det är mycket att läsa men samtidigt är det inget krångel de är bara att köra!

 

Sen så har det ju varit alla-hjärtansdag, och jag va som nog många andra rätt rädd för att bli besviken. Men min fantastiska kille tryckte några ipren, drog sig upp ur sjukdomsträsket, köpte jättefina blommor och vi hade en fantastiskt mysig och fin kväll. Denna kraft ansamling hade dok som resultat att han nu är helt hysteriskt sjuk. Han är så sött , jag har aldrig sett någon se så ynklig ut i så många timmar i sträck. Igår lämnade han inte min säg till kl19! Men det är lite mysigt att ta hand om honom också. (men de får ni inte berätta för Joni!) Nej men nu hoppas jag han ska må bättre ikväll/imorn, annars får jag tvinga iväg honom till vårdcentralen.

 

Nej nu ska här sovas! Imorn ska jag iväg till jobbet där det ska läsas enligt min nya plan!

Frid och allt gott /H