Winter wonderland

Lovade ju lite bilder på balkongen nu när jag gjort fint där, så här kommer en:

Vackert vinterlandskap på balkongen.

Hade kanske inte tänkt att ni skulle få se den snötäckt men s blev det och vackert är det.

I vanliga fall brinner det ett ljus i en fina lyktan M köpt till vårt lilla hem.

Balkongstök och julpyntsshopping

20121125-205916.jpg

Idag vaknade Marcus och kände sig lite krasslig så det blev ingen färd till domkyrkan på högmässa som planerat. Istället han jag ta en lång dusch, göra fint i köket och fixa kaffe innan han orkade upp. Efter frukost sopade och fixade jag på balkongen. Torkade av alla ytor och tog in alla döda sommar blommor så att jag medan Marcus vilade och vi tittare på tv-gudstjänsten kunde tömma alla krukor och plantera ut lite ljung och en fin minigran. Så nu är det så fint och höstligt där ute istället för all smuts och död.

Sen bar det iväg mot boländerna för att införskaffa lite ljus, julpynt och en plastgran (tråkigt jag vet men tyvärr är M allergisk). Efter lunch på IKEA och en sväng på tyg avdelningen (Jag köpte lite mer av det fina flerfärgsrandiga tyget jag visat i bloggen tidigare och ett supersött röd/vit randigt tyg jag hoppas kunna sy en kjol av) så var det dags för det första julpyntet. Blev rätt besviken faktiskt hittade fina adventsblockljus och ett fat till dem men julpyntet va rätt urplockat och inte lika fint som det såg ut på nätet. Men sen drog vi vidare till Biltema där vi hittade både julgrans-kulor, -belysning och -halmpynt. Sist men inte minst tog vi oss till Rusta där vi äntligen hittade en ok gran och shoppade los på massor av julgodis, julgransfot, spira, diskhanddukar, servetter, julgransmatta, handkräm, muminplåster, glitter och städmedel!

Hemresan var förvånansvärt smärtfri med undantag för att UL dubbelbelastade mitt busskort och nu sitter jag i soffan omgiven av all denna jul och sörjer att den måste plockas undan i minst en vecka till och bara får tas fram som belöning på adventsstädningen! ):

Catch up lunch

Idag är en sån där dag man behöver emellanåt när jag försöker komma ikapp med en massa grejs som inte blivit av. Mailat en massa, ska förbi bibblan, betala en räkning, diskat av, packat upp den nya lampan och äta en super mysig lunch med bästisen. Vill är lite för dåliga på att ses så då blir det så mysigt när det väl blir av. Uppdaterar, ventilerar och visar bilder på syskon och syskonbarn. Väldigt trevligt helt enkelt.
Sen ikväll blir det stiftsgrupp vilket ska bli kul. Intressant samtal om kommande handbok, middag och mässa. Gillar verkligen stiftgruppens mässa. Idag ska Marcus dessutom hänga med vilket blir trevligt.

Äntligen hemma

Nu är jag tillbaka från en fantastiskt rolig och inspirerande resa i mellanöstern!

Jag ha haft privilegiet att åka till Jordanien, Israel och Palestina med en grupp från Uppsala stift.

Tack vare Anna Karin Hammars fantastiska engagemang och kontakter har vi fått träffa alla möjliga spännande, intressanta och viktiga personer som lever och verkar i och kring konflikten så väl som en mängd personer från de lutherska kyrkorna samt deras världsråd och andra samfund som finns i regionen.

Jag lovar att blogga mer om detta fram över.

För att sakta vänja mig vid vardagen och kylan så har jag myst mycket i vår stora säng, läst lite, skissat på pyssel idéer, och idag varit på Röda Korsets secondhand Kupan och en super snabbis på IKEA (bara deras julbutik jag lovar).

Kupan var  helt fantastiskt! Kom hem med en hel IKEA kasse med saker!

Bästa fyndet var ett par jättefina blå gardiner med vita blommor på som kostade 15kr! (så nu har jag äntligen blivit av med de mörklila jag haft tidigare, de va inge vidare snygga men är superbra för att blockera ljus) Utöver det en kakform, en helbunt fina spetsar, en handvävd linneduk, en bricka, två ramar, en bit korsstygnstyg, en ram till korsstygn, två påsar med garn, en bok till Marcus, ett par strumpbyxor (i original förpackningen från svunna tider), två näsdukar, en bunt noter och en liten duk!

Känner mig som en vinnare!

Ska försöka blogga lite bilder imorn, är fortfarande rätt trött och lite i fel tidszon.