En dag att vara tacksam för

Idag har det töat en massa här i Uppsala, varit rätt grått och rått men ändå så fint. Det rinner små bäckar av smältvatten mellan de grusiga snödrivorna och vinden är frisk. Det har varit en sån där dag som på sina ställen höll på att bli skit men blev riktigt bra. En dag att tack Gud lite extra för.

Dagen började med mysig sconesfrukost, följd en pluggstund där jag fick klart mina rester från förra terminen. Sen fick jag jaga präst till stiftsgruppens träff då vår kaplan ligger hemma med feber, men lyckades tillslut hitta en. Sen tog jag ett riktigt varmt bad och lyssnade på när Underbaraclara sommar pratade i P1. Efter det tog jag en rask promenad bort till engelska parken för att gå på ett trevligt studierådsmöte innan det var dags för stiftsgruppsträff på tema bön och pizza. Var orolig över att kvällen inte skulle bli bra att folk inte skulle vilja prata men det blev en helt fantastisk kväll med god mat, trevliga samtal, fin mässa, uppbyggliga tips och rogivande bön. Sen fick jag en skön promenad hem och en mysstund med hjärtat och en stor kopp te i soffan.

Hoppas ni också haft en bra dag.
Får hoppas att det inte blir för halt imorgon, de har hotat med att det ska bli riktigt kallt så var försiktiga.

Morning kitchen goddess

Vem är dagens bästa flickvän? Jo jag :) det tyckte i alla fall M när han fick ligga i sängen och läsa om domkapitel medan jag fixade frukost och bakade scones.

Så här blev resultatet:

20130130-111824.jpg

Rätt nöjd själv också.
Det blev väldigt goda scones om jag får säga det själv, hade glömt hur lätt de är att göra.

Recept
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda 5dl mjöl, 2,5tsk bakpulver och 1 tsk salt.
Smula ner 75g kylskåpskallt smör.
Smula ihop.
Blanda ner 2 del mjölk.
Formar runda bollar med mjöliga händer och tyck ut med handen när du lägger ner dem på plåten.
Gräddar mitten av ugnen i 10-15 min.

Jag fick ut 8st och de tog 10min i ugn.

Mot Storkyrkan

Denna vita vinter morgon är jag och Minna på väg till Sthlm för att gå på prästvigning. Ska bli fantastiskt att se våra vänner Marcus, Maja, Kristina och min gamla ledare Karin vigas till tjänst i Kristi kyrka.

Det är första gången jag går på en vigning i Storkyrkan så det ska bli extra speciellt. Det är ju där jag själv hoppas få vigas.

20130127-095500.jpg

Vår på fönsterbrädan

Sen vi slängt ut allt julpynt har det varit lite tomt och grått hemma och jag har längtat efter våren.
Så gissar om jag blev lycklig när de hade super billiga blommor i affärn. Passade på att fylla lägenheten med färska blommor, det kan man ju inte riktigt annars när en bukett kostar 70kr men nu gick det. Underbart!

20130126-154423.jpg
En rejäl bukett tulpaner livar upp i vardagsrummet.

20130126-154436.jpg
Älskar att se lökarna slå ut. Det påminner om att livet bryter fram.

20130126-154448.jpg
Lite extra pimp till badrummet!

Hur fixar ni vårkänsla hos er eller njuter ni än av vintern?

J Edgar Hoover

Har precis sett filmen J Edgar Hoover som handlar om den legendariska FBI chefen som under tjänstgjorde under 8 presidenter. Jag hade förväntat mig mer av en polis film men det var ett dramatiskt person porträtt som berörde hans karriär men även hans komplicerade självbild och svåra personliga relationer. I en tid då homosexualitet inte var ett alternativ och särskilt för någon som vill inneha ett sådant jobb, kämpade Edgar med sin egna syn på sig själv, andras förväntningar och hur hans skulle vara nära den man han älskade men inte kunde tillåta sig själv att släppa in.

En mycket vacker film om en komplicerad man som belyser en tid och ett fenomen jag oftast ser som väldigt avlägset men ibland tvingas inse ännu är aktuell.

Mycket sevärd om än sorglig film.

20130125-005029.jpg

Ps Det ska nämnas att filmen inte är en biografi utan spekulativ, för min del är det viktiga inte att den är sann utan att den är vacker.

Tillbaka i skolan

I veckan har jag börjat på PIUS vilket för er som inte vet är Svenska kyrkans egna utbildnings instans där man läser de praktiska och konfessionella delarna av prästutbildningen. Det känns kul att äntligen få närma mig det jag verkligen ska hålla på med. Utmaningen blir att försöka få ihop det akademiska med det praktiska på ett bra sätt så jag kan få ut det mesta av båda delarna.

Sen så är det himla mysigt att börja på PIUS för det är som att gå i grundskolan igen jag har fått ett skåp, folk springer runt i innetofflor, vi har fika grupper, det finns vilrum och kryckor om någon behöver, i bibblan så skriver man på lappar och lägger i kartotekslådan när man lånar! Sen så är det himla mysigt att ha morgonbön, förmiddagsfika, lunchbön, och eftermiddagsfika.

Hoppas att det ska bli bra, min klass verkar jättetrevlig så de åt tror jag nog.

Mysdag

Idag är det mysdag på schemat. Jag har hand om Ella idag och vi är hembjudna till Minna på film och soffhäng. Kändes dok aningen knasigt att komma hem till en polare på filmhäng kl 7:15 på morgonen men jag hämtade Ella kl 06:45 så det var den tiden som bjöds. Tur att Minna är så gästvänlig. Fick fin fin second breakfast och nu efter lite små slumrande till Devil wears Prada är det dags för lite te (elevensies). kommer nog vara en riktigt skön dag.

Här ser ni tjejerna i soffan.

20130121-111601.jpg

Januarinatt

Ligger själv i sängen insvept i täcket och njuter av tystnaden. Det är kallt i lägenheten och när jag tittade ut förut så säg jag en hare skutta förbi över snön. Det är januarinatt och jag är glad. Jag är ensam hemma efter en trevlig dag och det är skönt att inte ha någon tid att passa imorn. Jag tror jag ska skippa kyrkan för det är så himla kallt, känns som en ovanlig anledning. Men också för att jag behöver få sova ut och bara ta det lugnt. Jesus och jag får umgås lite här hemma istället.

Måste bara säga visst är det vackert ute.
Ett snötäckt is-paradis.

Sommarkänsla

Det är riktig sommar känsla i vårt kök idag. Ute är det vinter och -20 grader enligt SMHI men i vårt fina kök strålar solen och värmer så man kan sitta i bara linne och tycka att det är väl varmt.

Vi lyssnar på psalmer och andliga sånger skrivna Charles Wesley tolkade av Tomas Boström. Jag bara njuter av lugnet och den vackra musiken.

Snart ska vi sätta fart för om en dryg timme är det dags för kalas. Ska bli himla kul.
Hoppas ni också har en fin dag.

20130119-124957.jpg

20130119-125018.jpg

Tiden är en gåva

Idag har varit en sån där underbar morgon som förgyller livet.

Vi har legat och dragit oss i timmar. Efter ett tag vaknar jag, plockar fram paddan och pysslar lite med den medan Marcus som haft svårt att somna inättras ligger och små sussar bredvid. Jag tittar på fina bilder, bloggar lite, skickar några mail och kollar Facebook. Pysslandes avbryts av en sömndrucken Marcus som vill ha en puss eller av att jag rufsar honom i håret. Läser lite blogg och bara njuter. Det är morgnar som denna jag älskar att vi har en stor säng.
Sen går jag upp och pysslar lite i badrummet medan han tittar på Chuck. Duschar och glädjs över min favorit duschkräm från Philosophy som luktar vaniljtårta, het underbar! (Super dryg. Finns på nätet men även på Saphora och Boots om ni är ute och reser.)

Sen är det dags för mysig frukost (/lunch beroende på vem man frågar). Idag blir det gårdagens franska löksoppa och mackor, mums.

Men sen ska jag skriva klart ett skolarbete så nu är det nog dags att bryta förtrollningen och sätta fart…

TGI fredag! Men det känns mer som helg.